Dil  Dil  Dil  Dil
Site Haritası
Bilgi Merkezi
Telefon
Fotovoltaik Sistemler

1839 yılında Fotovoltaik etki keşfedilmiş olmasına rağmen ilk pratik çalışma 1950’li yıllarda gerçekleştirilmiştir. Fotovoltaik enerji ilk olarak uzaydaki uydular için geliştirilmişlerdir. Geleneksel piller, yakıt hücreleri ve nükleer enerji o zamanın koşulları için uygun olmadığından kısa bir zaman sonra depolanan enerji kullanılmaya başlanmış, daha sonra yüksek verimli silikon güneş pillerinin geliştirilmesi ile birlikte fotovoltaik enerji en iyi çözüm olarak karşımıza çıkmıştır.

 

Avantajları gayet açıktır;

· Hiç bir parçasının bakıma ihtiyacı yoktur.

· Hiçbir atık üretimi söz konusu değil (yanıcı gazlar, artıklar,vb)

· Sonsuz enerji kaynağı (güneş)

 

Fotovoltaik cihazların çalışması, mekanik hareketli parçalara gerek kalmadan, yarı iletken materyallerin güneşin radyasyon enerjisini elektrik enerjisine dönüştürmesi (özel uygulamalar ile) esasına dayanır. Bugün hemen hemen sadece silisyum yarı iletken malzeme olarak kullanılmaktadır.

Bir fotovoltaik tesisin temel bileşeni fotovoltaik hücredir, standart koşullarda (25°C sıcaklık, 1000 W/m2 radyasyon gücü) 156 x 156 mm mono hücre 3-5 W arasında güç üretebilir.

Standart koşullarda çalışan bir fotovoltaik cihazın güç çıkışına pik güç (Wp) denir. Hücrelerin birbirlerine monte edilmesiyle fotovoltaik modül elde edilir.

Fotovoltaik hücrelerin ana malzemesi silisyumdur. Silisyum oksijenden sonra dünya üzerindeki en yaygın elementtir. Doğada saf halde bulunmaz, diğer elementler ile bileşikler halinde bulunur.

Ancak fotovoltaik bir hücrenin üretimi için saf halde silisyuma ihtiyaç duyulmaktadır; saf silisyumun elde edilmesi çok zorlu ve pahalı bir süreçtir.

Alternatif yöntemlerden biri; silisyumu, ekstra saf silisyum çubuklarından, cilalanmış ve asitle işlenmiş çok ince diskler kesilerek elde edilebilir.

Fotovoltaik teknolojisi, özellikle Türkiye gibi güneş enerjisi potansiyeli 380 milyar kWh/yıl olan, bol güneş alan ülkelerde gelecek vadeden uzun dönemli ve büyük ölçekli, yenilenebilir enerji üretimi sunan bir teknolojidir.

 

Fotovoltaik enerjinin ana amacı ve güçlü noktası solar enerjiyi, “sürekli” bir üretim döngüsüne bağlı olan ve günlük doruk noktalarını karşılamada zorluk yaşayan geleneksel üretim yöntemlerine ilave yapmak veya alternatif yapmaktır. Eğer Türkiye’de santral kurabileceğimiz uygun alanlarda çalışabilirsek, kuracağımız tesislerle Türkiye’nin enerji ihtiyacının%45’ini karşılayabiliriz.

Ürünlerimiz
üretim
Teknoloji ve Sistem Mühendisliği
GESTENERGY
Monokristal Panel
Polikristal Panel
İnverterlar
Santrifuj Solar Pompa Sistemleri
Dalgıç Solar Pompa Sistemleri
Solar Aydınlatma Sistemleri
Üretim Teknolojisi
Üretim Kapasitemiz
Sertifikalarımız
Teknoloji ve Sistem Mühendisliği
Proje ve Fizibilite Çalışmaları
Servisler
Güngör Uydukent Blok C-12 Antakya,
Hatay 31000 Turkiye

+90 326 255 1010
info@gest-energy.com
Copyright 2018- GEST ENERGY

Seo Web tasarım medyatör